Mijn Visie en Aanpak

Mijn visie

Mijn visie is dat je pas een goede psychische gezondheid kan hebben als je gedachten over jezelf en over je omgeving kloppen met de realiteit hier en nu. Hoe meer dit beeld van jezelf overeenkomt met wie je werkelijk bent, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt, hoe gemakkelijker je je emoties kan herkennen en hoe minder afhankelijk je wordt van je stemmingen. Je bent beter in staat om je grenzen te herkennen en te stellen. En je komt makkelijker tot eigen, bewuste keuzes die passen bij wie jij werkelijk bent. Daardoor kun je veel beter met alledaagse kleine en grote gebeurtenissen en stress omgaan.

Mijn aanpak

Ik werk cliënt- en ervaringsgericht. Het voelt misschien niet zo, maar jij hebt alles in huis om je situatie te boven te komen. Centraal staan jouw vaardigheden, talenten, kwaliteiten en kracht. De aandacht voor je vaardigheden en kwaliteiten is de ruggengraat van de therapie. In mijn ogen is het ook de enige manier om ervoor te zorgen dat je ook na de behandeling vooruit kunt.

Ik werk procesgericht. Dat wil zeggen: je klachten of vragen zijn een uiting van een verstoring in een dieper proces van je ontwikkeling. Ergens zijn denken, voelen en doen uit de pas gaan lopen. Samen brengen we ze weer bij elkaar. Je zult merken dat dit aanvoelt als opnieuw je leven in eigen handen krijgen.

Ik werk toekomstgericht. Ik vind het belangrijk dat we niet te lang op een eilandje blijven speuren in jouw innerlijke leven. Je bent wie je bent in de wereld. Je zult merken dat ik je leerproces uit de behandeling snel zal vertalen naar je dagelijks leven. Dan heb je niet alleen handvatten op papier, je leert er meteen mee werken en samen komen we er achter welke dingen voor jou wel en niet werken. 

Bekijk hier voor welke klachten je bij mij terechtkan >>
Klik hier voor meer uitleg over de therapieën ik toepas >>